София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валентин Вацев: Бойко Борисов е Член 1

БСПсе провали на тези избори, смята анализаторът

7 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Избирателната активност продължава да пада и това е белег, че политическата система се делегемитира. Избирателната активност е като хемоглобина в кръвта и ако падне под 50-60 %, системата има проблем. Това не е проблем на Бойко Борисов или Корнелия Нинова, а на цялата система. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ политическият наблюдател Валентин Вацев.

Хубавото е, че ДОСТ се провали на тези избори и това означава, че непосредствената опасност за България е отминала, каза той и посочи, в този случай заслуга имат българските турци и Ахмед Доган лично. Според него с писмото си за патриотизма Доган е искал да изкупи грешката си с Лютви Местан.

ГЕРБ не е политическа партия, а чиновничеството, ГЕРБ е държавата и Бойко Борисов е член 1 от Конституцията, коментира Вацев току-що отминалите парламентарни избори.

Според него ГЕРБ е регионален клон на евробюрокрация и се справя добре с ролята да разпределя парите, които идват от Европа.

ГЕРБ успява поради слабостта на БСП, коментира още анализаторът.

БСП загуби тези избори точно в момента, в който почна да реди правителства, но Корнелия Нинова не е виновна, тя толкова си може, добави Вацев. Новите лица в БСП са като манекени на витрина на магазин, в който няма никаква стока, описа той ситуацията в левицата.

БСП няма образ за утрешния ден, освен че ще седне с по-голяма лъжица на по-голяма маса, обобщи Вацев.