Гледай
на живо

Валери Симеонов се нагледа на държавното дружество в Слънчев бряг

Според него то е гнездо на корупция

Валери Симеонов се нагледа на държавното дружество в Слънчев бряг Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че държавното акционерно дружество "Слънчев бряг", което е собс... thumbnail text

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че държавното акционерно дружество "Слънчев бряг", което е собственик на инфраструктурата в курорта, трябва да бъде ликвидирано.

Дружеството е лишено от смисъл и генерира само корупция, каза Симеонов и добави, че инфраструктурата трябва да се управлява от общината в Несебър.

"Това дружество не генерира практически почти никакви печалби. То е гнездо и условие за мащабна корупция. Там за дейности, които водят до десетки, стотици хиляди приходи, държавата не може да събере по едни жалки стотина-двеста лева. Това дружество всъщност узаконява и преместваемите обекти, това е дружество, което узаконява ония уродливи бар кролове. Дружеството отказа да изпълни моето разпореждане за прекратяването и за отмяната на договорите с тези бар кролове с туроператорските фирми", каза Симеонов по повод съществуването на популярните "алкохолни обиколки" в курорта.