София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Времето остава предимно облачно с валежи

Утре посрещаме астрономическата пролет!

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Тази нощ и утре по-често ще е облачно. Ще има и валежи от дъжд, на повече места следобед. Ще духа силен, а в Дунавската равнина временно до бурен вятър от запад-северозапад. В почти цялата страна с изключение на 4 области от югозападна България е обявен жълт код за опасен вятър, с пориви до 85 км в час. Силният вятър ще отслабне през нощта срещу понеделник. 
В планините също ще е доста ветровито с бурен северозападен вятър. Все още е в сила и лавинната опасност. Облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд. 
В началото на новата седмица сутрин ще е по-студено, но през деня температурите слабо ще се повишат. В понеделник все още ще е ветровито, но вече с по-умерен вятър. Повече слънчеви часове ще има във вторник, сряда и четвъртък. На 20-и март, в понеделник настъпва астрономическата пролет!