София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Все още няма парно и топла вода в голяма част от София

Обявена е ваканция за източните райони на столицата

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Все още голяма част от столицата е без парно и топла вода. Заради аварии е спряно топлоподаването за квартал „Надежда”-3-а, 4-а, 5-а и 6-а част. За 48 часа бе преустановено топлоподаването в кварталите „Младост“ 1, 1А, 2, 3 и 4, спира се и топлоподаването „Студентски град“, „Дървеница“, „Мусагеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“.

В четвъртък сутринта кметицата на София Йорданка Фандъкова обяви, че аварията по топлопровода по „Цариградско шосе“ вече е отстранена и системата започва да се пълни, но това е бавен процес. Тя каза още, че е разпоредила пълна проверка на „Топлофикация – София“, която да установи причините за аварията, оставила на студено стотици хиляди хора.

В сряда вечерта министърът на образованието и науката проф. Николай Денков обяви 9 и 10 февруари за неучебни дни в училищата в шест столични квартала заради проблемите с топлоподаването.

До края на седмицата няма да се провеждат учебни занятия в „Младост“ 1, 1А, 2, 3 и 4, „Студентски град“, „Дървеница“, „Мусагеница“, „Витоша“ и частта от кв. „Малинова долина“ между кварталите „Студентски град“ и „Витоша“.