София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Втори полицай ранен по време на дербито

Инспектор Петър Иванов ударен в окото

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

От разпръсналите се стъкла пострада роговицата на дясното ми око, необходим е по-висок контрол. Това заяви пред журналисти инспектор Петър Иванов от Жандармерийското управление- София, който пострада на стадион „Васил Левски“ при футболната среща Левски-ЦСКА - София от 18 април 2018 г., след хвърлена бомбичка.
Той уточни, че при взрива е пострадал от разпръснатите стъклата. Той първоначално е оказвал помощ на своята колежка, която пострада доста повече. Едва след това е установил, че и неговото око е пострадало.
Инспектор Иванов съобщи, че това е първият път, в който претърпява инцидент по време на футболна среща, но е претърпявал такива по време на протести.
В сряда той отново ще бъде на стадион „Васил Левски“ и отново ще охранява дербито. Този път двата отбора се срещат в реванш за Купата на България, който се очаква да бъде много по-напрегнат. ЦСКА – София има да наваксва пасив от два гола от първата среща.