София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

За ускорено влизане в Еврозоната призова президентът Плевнелиев

В противен случай, според него България ще изостане

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

За ускорено влизане в Еврозоната и присъединяване към европейската валута, призова президентът Росен Плевнелиев. В противен случай според него страната ни ще изостане в процеса на вземане на решения в Обединена Европа.

В рамките на редовната сесия на Общото събрание на ООН президентът обмени мнения с представители на световната еврейска общност по въпроси от актуалния европейски и международен дневен ред.

Държавният глава посочи, че след референдума за излизане на Великобритания от ЕС обединена Европа се нуждае от нов тласък на процеса на европейска интеграция, който да върне доверието на европейските граждани в институциите.

На срещата президентът очерта напредъка по текущите реформи и модернизацията в ключови сектори в България, както и аспекти на стратегическото партньорство със САЩ и Държавата Израел в редица сфери като енергийния сектор, сигурността и отбраната, борбата с тероризма.