София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха 6000 литра гориво без акциз

Акцията е проведена на бензиностанция в района на София

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

6000 литра гориво без документи за платен акциз задържаха при съвместна проверка служители на Митница Столична и Главна дирекция „Национална полиция".

На 07.06.2017 г. е извършена проверка на обект за търговия с горива в района на София. В обекта не са констатирани нередности, но митническите и полицейските служители установяват, че на територията на бензиностанцията са паркирани три превозни средства - два микробуса и един пикап.

В каросериите на превозните средства са натоварени общо четири пластмасови контейнера - три с вместимост от по един тон и един с вместимост от три тона, всички пълни с жълтеникава течност с мирис на гориво, по предварителни данни - дизел. Пластмасовите съдове били съоръжени и с маркучи и средства за преливане и зареждане на горивото.

Установено е, че превозните средства и съдовете с енергийни продукти се ползват от съдържателя на бензиностанцията, но той не е представил документи, доказващи заплащане, обезпечаване или начисляване на дължимия акциз.

Общото количество гориво е в размер на 6000 литра и е задържано в склад на Митница Столична заедно с трите превозни средства. Взети са проби за анализ. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение по ЗАДС.