София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха мъж с оръжие край Белия дом

Психично болен иска среща с военния министър на САЩ

7 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева


В неделя сутринта край Белия дом полицията е задържала мъж, в чиято кола е открит цял боен арсенал - няколко пушки, пистолети и три ножа. По думите на самия нарушител, цитирани от CNN, той е искал да влезе в резиденцията на американския президент.

Според доклада на полицията, служители на Сикрет сървиз са забелязали човек на кръстовището на 17-о авеню и "Пенсилвания авеню", който е извършвал неприлични действия пред множество хора. Заподозреният е казал на полицаите, че отива в Белия дом да се срещне с директора на Агенцията за национална сигурност Майкъл Роджерс и министъра на отбраната Джеймз Матис.

Той е искал да се посъветва с тях относно загубени чекове, както и "как да си извади чипа от главата."

До Белия дом нарушителят е пристигнал с автомобил с регистрационен номер от щата Тенеси. Той е дал съгласие колата да бъде проверена и при обиска са били открити девет единици огнестрелно оръжие, включително пистолети, пушки, заглушители и патрони.

Заподозреният е бил изпратен в медицинско заведение за психиатрично изследване, а по-късно е задържан в полицейски участък. Там му е бил повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за съхранение на оръжие.