София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха мъж, укривал крадени автомобили в Банкя

Наложена му е мярка „парична гаранция“ от 500 лв.

7 годиниКрими 2 Боряна Райчева

В хода на специализирана полицейска операция на територията на Банкя е бил задържан Ц.И./41г./ от София.

Операцията е проведена на 12 юли от служители на сектор „Престъпления свързани с МПС” и колегите им от Девето РУ. При последвалите процесуално – следствени действия, на адрес в Банкя, те открили „БМВ 535”, „Ягуар” и „Мерцедес С 250”, обявени за издирване от Интерпол.

На място бил установен и лек автомобил „Тойота Ландкрузер” с фалшиви номера, заличен номер на рамата и неистински свидетелства за регистрация на МПС.

От двора и от закрито хале към него полицаите иззели 19 двигателя за автомобили със заличени номера, множество навигационни системи, табла, модулни компютърни системи и други автомобилни части. В процеса на разследване е установено, че 41 – годишният мъж е наемател на адреса.

След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение за престъпление по чл.215 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лв. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.