София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Зала „Универсиада“ е домакин на изложение за български производители

Форумът предлага огромно разнообразие от български продукти

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Производители и търговци на български стоки се срещат с потребители по време на един от най-големите форуми за родни продукти.

Огромно разнообразие от български стоки и силен интерес от страна на потербителите се наблюдава още в първия ден на събитието, което започна днес на 19-и ноември и ще продължи до 3-и декември.

Най-голям е броят на участниците, предлагащи текстил и конфекция. Разнообразие предлагат и кожените изделия, ръчно направените бижута, както и козметиката и козметичните продукти, съдържащи натурални съставки и билки. Именно с предлагане на качествена козметика се занимава Пенка Андреевска от Пловдив, която е технически сътрудник във фирма за козметични продукти. На нейният щанд се предлагат продукти за бебета и бъдещи майки. Сред продуктите има и такива подходящи за коса и тяло, но важото при тях е съставът. Във всеки от тях има естествени билки.

Освен съвети за избор на подходящ продукт, Пенка Андреевска дава и ценни съвети, относно въздействието на всяка една от съдържащите се билки, върху кожата и тялото.

От дългогодишната си практика тя споделя, че потребителите все повече оценяват и търсят качеството на произведените в българия стоки.

Пенка Андреева е на мнение, че подрепяйки българското, потребителите подкрепят и българската икономика.