София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Завист и ревност у опозицията видяха управляващите

БСП и ГЕРБ в поредна схватка преди вота

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Подозирам завист и ревност от страна на БСП.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ  Данаил Кирилов по време на проведения по-рано рано днес извънреден брифинг, който той даде съвместно с вътрешния министър Валентин Радев. 
 
Репликата от тяхна страна идва в отговор на отправената преди това критика към Радев от страна на Корнелия Нинова в нейно  интервю пред bTV. Пред медията Нинова упрекна силовия министър в неспособност да се справи адекватно със задачите си и да гарантира сигурността в страната. Според лидерът на левицата от ГЕРБ не са спазили собственото си предизборно обещание за назначаване на определен брой служители на реда. 
 
На това това вътрешният министър пък отвърна, че  БСП не четат правилно и спекулират с грешни цифри.
 
Друга тема, по която представителите на управляващите влязоха в задочен спор с председателката на  левицата беше тази за мигрантите. 
 
 
Радев и Кирилов бяха категорични още, че в думите на БСП няма нищо истинно и че от ГЕРБ застъпват ясни и точни правила. По отношение на бежанците те са били отразени в думите на премиерът Борисов за затваряне на европейските граници за всички нелегални мигранити и приемане единствено на малкия брой хора, които се ползват с международна закрила и имат право на убежище.