сряда, 25.09.24
24.8 C
София
27 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОБМИСЛЯТ ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВ УЧЕБЕН ПРЕДМЕТ

       

      Предвижда се въвеждането на нов учебен предмет „Мислене“, който да замени „Информационните технологии“. Това каза заместник-председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании и председател на Института на прогресивно образование Явор Джонев.

       

       

       

      Според него учебното съдържание на предмета „Информационни технологии“ трябва да се промени, тъй като в момента не е качествено и само губи времето на учениците. Начинът, по който е необходимо да се преподава този предмет трябва да насочи учениците към мислене, творчество, дизайн и информатика, обясни Джонев.

       

      Министерството на образованието и науката, образователни институции, експерти от неправителствени организации и представители на софтуерната индустрия ще създадат методите и целите на преподаване на „Мислене“. Те ще взаимодействат с най-добрите световни практики, които ще им помогнат да разработят съдържанието на учебния предмет, а учителите, които ще го преподават, ще преминат през специално обучение.

       

      От следващата учебна година ще започнат постепенно да се въвеждат и отделни уроци по този предмет, които ще покажат дали ще влезе в цялостната образователна система.

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ