сряда, 25.09.24
24.8 C
София
27 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      БНР НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ НАМАЛЕНИ ЗАПЛАТИ

      Журналистите от Българско национално радио протестират за втори ден срещу съкращенията на допълнителните възнаграждения над заплатите им. Те заявяват, че целта им е „да напомнят на ръководството, че основната функция, за която институцията получава държавна субсидия, е производството на радиопрограми. Като допълнение посочват, че е недопустимо законовото изискване за 10% съкращение на разходите за издръжка на персонала да бъде изпълнено единствено за сметка на хората, които с труда си изпълняват именно тази задължителна и приоритетна функция на БНР.
      Припомняме, че през април беше обявено, че БНР закрива 70 свободни щатни бройки в изпълнение на разпореждането нa Министерството на финансите за намаляване с 10% на разходите за персонал в радиото.
      2 400 000 лв. са съкращенията от издръжка на персонала. За да се постигне това, е трябвало да бъдат уволнени повече от 200 души, заяви генералният директор на радиото Борислав Янкулов пред НОВА телевизия. Той добави, че в медията работят 1 450 души, като от тях 8% са в администрацията. Именно за да се избегне съкращаване на кадри, е предприет този подход за намаляване бюджета на радиото.
      Журналистите пишат в социалната мрежа, че очакват ръководството да промени намеренията си и да покаже как администрацията ще застане солидарно до исканията им. Репортерите поискаха да знаят за какво ще отидат средствата, които се планира да бъдат орязани от техните заплати.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ