сряда, 25.09.24
24.8 C
София
27 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАПОЧНА ИЗДАВАНЕТО НА НОВИТЕ ТАЛОНИ ЗА КОЛИТЕ

          Започна издаването на новите регистрационни талони за автомобилите. Подмяната не е задължителна, тъй като и старите талони ще бъдат валидни. Новите свидетелства ще са по-удобни от гледна точка на пътуване в чужбина в рамките на Европейския съюз, тъй като няма да се налага представянето на т.нар. голям талон.
          Подмяната на талоните дойде от това, че много сънародници отнесоха солени глоби в съседна Гърция, тъй като на малкия талон не фигурират всички данни за автомобила, а никой не носи със себе си голям талон. Същата е ситуацията и в Унгария. В новите талони са събрани всички необходими данни, които трябва да са достатъчни на пътните власти в двете страни, заяви началникът на отдел „Пътна полиция“ Тенчо Тенев.
          Издаването на новия документ ще струва 9 лева и ще става за около половин час, т.е. промяна в това отношение няма. При подмяната на талона няма да е необходимо присъствието на автомобила.
          От днес стартира издаването на новите регистрационни свидетелства в София, а до края на седмицата те ще бъдат достъпни и на територията на цялата страна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ