сряда, 25.09.24
28.5 C
София
30 C
Пловдив
24 C
Варна
Search Suggestions

      ЗА РЕФОРМИ ВЪВ ВиК СЕКТОРА ТРЯБВАТ 1,7 МЛРД. ЛВ

      11,7 млрд. лв. са нужни на сектор ВиК за осъществяването на реформи по подобряване на водоснабдяването и канализацията в страната. Това заяви министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
      По думи на Павлова основното финансиране, което има към момента, е това от ОП „Околна среда“. Наличните европейски средства са едва 2,5 млрд.лв. За останалата част се разчита на инвестиции.
      На четвъртата поред среща на тема“Механизми за финансиране на ВиК сектора“ присъстваха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, председателят на КЕВР Иван Иванов и представители на общини в България.
      Министър Василева беше категорична, че трябва да се осигурят повече пречиствателни станции, за да бъде подобрено качеството на питейната вода в населените места.

      От своя страна министър Павлова подчерта, че все още има населени места с режим на водата и без чиста питейна вода – проблем, по който трябва да се работи и от държавата, и от общините с необходимите реформи.

      По нейни думи европейските ни партньори ни подпомагат под условие
      Министър Павлова заяви още, че през 2017-та година ще бъде променено ценообразуването на водата, като ще се работи до прага на поносимост, който към момента е 4%.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ