вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА“ ЗАПЛАШИ ОБАМА С АТЕНТАТ

      Терористичната групировка „Ислямска държава“ разпространи видеозапис, в който заплашва Белия дом със самоубийствени атентати. Джихадистите се заканват да извършват и още нападения в Париж. В шестминутния запис екстремистите приветстват парижките атаки, показва превод, направен от американския център за наблюдение на ислямските сайтове.
      Ден по-рано, в друго видео, ислямистите показват известни места в Ню Йорк, намеквайки че вероятно те са следващата им цел. Директорът на ФБР Джеймс Коми увери, че няма достоверна информация за заплаха за сигурността на САЩ. Джон Кърби, говорител на Държавния департамент, обясни, че властите се отнасят изключително сериозно към подобни видеозаписи, като тяхнат достоверност се анализира.
      Записът, озаглавен „Париж пред Рим“, започва с телевизионни кадри от парижките атентати. След това екстремист от „Ислямска държава“ заплашва за разрушения на културни паметници във френската столица, както и за нападение на Белия дом. Друг боец от групировката отправя лични заплахи към лидерите на САЩ и Франция Барак Обама и Франсоа Оланд.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ