вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Продължават стачките на транспортните работници в Гърция

      Стачките в Гърция на транспортните работници продължават. Те протестират срещу приватизацията на градския транспорт. Синдикатите настояват за подписване на нови колективни трудови договори. В различно време на деня за по няколко часа спират транспорта в Атина. Заради използването на лични автомобили трафикът е натоварен. 
       
      Пристанищните работници в Пирея и Солун стачкуват вече 19 дни. Затруднения се отчитат при обслужването на круизните кораби, а това води до загуби за туризма. Корабите с туристи са пренасочени да не спират на двете пристанища.
       
      Вече няколко дни контейнери със стока остават необработени. Протестите на моряците са срещу приватизацията на пристанища Пирея и Солун. От правителството съобщават, че има споразумение със синдикатите за запазване на работните места и след приватизацията.
       
      На другите пристанища в Гърция няма стачки и фериботите се движат по график. Все още не се знае до кога ще продължат протестите в Пирея и Солун. Има вероятност правителството да въведе гражданска мобилизация за стачкуващите.
       
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ