вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Персоналът на ООН в Женева стачкува

      Служители на ООН в Женева днес стачкуват. Те обявиха, че заседанието на Съвета по правата на човека е сред дейностите, които ще бъдат отменени в офисите на ООН в Женева, след като почти всички от членовете на персонала одобриха протестни действия, предаде Вашингтон поуст.

      Координационният съвет на служителите на ООН призова работниците да останат днес вкъщи след като почти 90% от повече от 1160 служители, които гласуваха в четвъртък, са гласували за стачка.

      От съветът съобщяват, че работата в Женевската служба ще продължи в понеделник и призова  персонала: „Не е необходимо да информирате вашия ръководител, нито да се занимавате с това как ще се поддържат услугите“.

      Служителите са разгневени заради орязването на заплатите им. През февруари заплатите на служителите на ООН в Женева са били намалени с 3,5 процента, а през юни е предвидено ново съкращение на заплащането от 5 процента.

      Смята се, че служителите на ООН са най-високоплатените чиновници в света, но съкращенията на заплатите ще се отразят на работещите в Женева заради високия жизнен стандарт, заявиха синдикатите.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ