вторник, 24.09.24
11.3 C
София
10 C
Пловдив
14.9 C
Варна
Search Suggestions

      Прокурор погна Доналд Тръмп заради злоупотреби с публично финансиране

      Иванка Тръмп – дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп, която е и негов съветник, беше разпитана под клетва тази седмица в рамките на заведен граждански иск за злоупотреба със средства от НПО за събития по встъпването в длъжност на настоящия държавен глава преди четири години, предадe Ройтерс.

      В заведено през януари 2020 г. дело прокурор Карл Рейсин твърди, че компании за недвижими имоти на Тръмп и други негови фирми са злоупотребили с неправителствени средства, за да се обогати семейството на Тръмп.

      В исковата молба на Расин се твърди, че в един случай с нестопанска цел са платени над 300 хил. долара за провеждане на частен прием в хотела на Тръмп за трите най-големи деца на президента – Доналд-младши, Иванка и Ерик, който се е състоял на 20 януари 2017 г.

      „Областното законодателство изисква организациите с нестопанска цел да използват средствата си за заявената от тях публична цел, а не в полза на частни лица или компании“, каза прокурорът по-рано тази година.

      Неговият иск има за цел да възстанови 1 милион долара, за които се твърди, че са били насочени директно към семейния бизнес на Тръмп.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ