вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Външно министерство: Обезпокоени сме от вчерашните експлозии на полска територия

      Министерството на външните работи изразява изключително безпокойство от вчерашните експлозии на полска територия, довели до две жертви.

      Tова се посочва в позиция на външното ни министерство.

      В близък контакт и консултации сме със съюзниците в НАТО и партньорите от ЕС, като следим отблизо ситуацията, изтъкват от ведомството.

      Подчертаваме пълната си солидарност с Полша и полския народ. Изразяваме съболезнования за семействата на жертвите. Очакваме изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента на полска територия, подчертават от МВнР.

      Осъждаме остро варварските ракетни атаки, извършени вчера от Русия срещу украински градове и цивилна инфраструктура. Русия трябва незабавно да прекрати военната си агресия срещу Украйна. Изразяваме нашите съболезнования към украинския народ, пишат още от външно министерство след последните ракетни удари по Украйна.

      В този момент от ключова важност е запазването на единството на съюзниците и партньорите в НАТО и в ЕС и твърдата ни подкрепа за Украйна и украинския народ пред лицето на продължаващата руска агресия, посочват още от МВнР.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ