Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Петьо Еврото ще бъде съден задочно за “Осемте джуджета“

          Бившият следовател Петьо Еврото ще бъде съден задочно, като обвинителният акт срещу него и бившата му съпруга Любена Павлова за укриване на златото по аферата “Осемте джуджета“ трябва да бъде внесен в съда до края на годината, съобщи Mediapool.

          До момента Петьо Петров е в неизвестност. Той е популярен с прозвището си Еврото, след като той напусна страната, за да не бъде арестуван от прокуратурата на Иван Гешев. Нещата за Петров не се промениха и след идването на власт на Борислав Сарафов, който обясни, че разплитането на аферата с “Осемте джуджета“ е залог за бъдещето на прокуратурата.

          За сега мяма информация дали бившият следовател е все още жив. Единствената налична информация засега е от властитв в ОАЕ, които са обявили, че на тяхна територия не е стъпвал човек с такова име.

          През август Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Петьо Петров – Еврото, бившата му съпруга Любена Павлова и настоящия прокурор Дилян Деянов за криминалната сага „Осемте джуджета“. Те са уличени в схема за укриване на златните монети, които бяха иззети като веществени доказателства от трезора на Явор Златанов.

          Прокурорът Дилян Деянов е обвинен за престъпление по служба за това, че на 18 февруари 2020 г. е върнал част от златните монетите на човек, който не е имал никаква връзка с делото или семейството на Златанов.

          Петров – Еврото и Любена Павлова са обвинени за това, че в съучастие и с цел да набавят за себе си имотна облага, са укрили златни монети, за които знаели, че са придобити чрез престъпление.

          Докладът сочи, че голямо количество злато (около 35 килограма) и около 1 млн. лв. са били иззети при обиски и претърсвания от техните собственици в самото начало на делото „Осемте джуджета“, а след това върнати на други хора в нарушение.

          Очаква се до края на годината да бъдат повдигнати обвинения срещу още прокурори, които имат връзка с този случай.

          Снимка: БГНЕС

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions