Search Suggestions
      понеделник, 07.10.24
      18.9 C
      София
      24 C
      Пловдив
      20.8 C
      Варна
      Search Suggestions

          Хакерска атака срещу руските държавни медии на рождения ден на Путин

          Според анонимни източници хакерите са украинци

          Руската държавна медийна компания VGTRK, която притежава и управлява основните национални телевизионни станции в страната, беше обект на масивна кибератака по-рано днес, предава Ройтерс. Източник на медията от украинското правителство казал, че хакерите са от Киев. Уебсайтът на VGTRK не се зареждал рано в понеделник и неговият 24-часов новинарски канал Rossiya-24 не е бил достъпен онлайн.

          „Нашият държавен медиен холдинг, един от най-големите, се сблъска с безпрецедентна хакерска атака срещу своята цифрова инфраструктура“, каза говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, пред репортери, като каза, че VGTRK работи за преодоляване на последствията. Източник от украинското правителство каза, че украинските хакери са отговорни за инцидента, който съвпадна със 72-ия рожден ден на Владимир Путин.

          В Москва, Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, не каза кой стои зад атаката, но каза пред репортери, че руските медии отдавна са станали мишени за това, което тя нарече „колективния Запад“, и каза, че случилото се е част от на „хибридна война“. Москва ще повдигне въпроса за кибератаката на всички международни форуми, включително в ЮНЕСКО, агенцията на ООН, която насърчава свободата на словото, каза Захарова.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions