Search Suggestions
      понеделник, 07.10.24
      14.4 C
      София
      19.7 C
      Пловдив
      17.6 C
      Варна
      Search Suggestions

          Михайлов: Трябва да бъда вписан в Агенцията по вписванията като управител на НЗОК

          Трябва да бъда вписан в Агенцията по вписванията като управител на НЗОК, каза пред журналисти Станимир Михайлов.

          „За да бъде легитимен подписът ми пред трети страни, трябва да бъда вписан в Агенцията“, допълни той.

          На 24 септември 2024 Конституционният съд се произнесе, че решението на Народното събрание да освободи Михайлов от поста управител на НЗОК е противоконституционно. През април депутатите освободиха Михайлов от поста „управител“ на НЗОК.

          „Радвам се, че справедливостта е възстановена, тук съм, за да изпълня решението на КС и да спазя закона“, каза още той и посочи, че предстои да се срещне с подуправителя на НЗОК, с директорите на дирекции, за да се запознае с всичко, което се е случило в негово отсъствие. На въпрос дали според него се е случвало нещо нередно Михайлов отговори негативно и посочи, че е следил процесите. Ще се запозная подробно и със стенограмата от последното заседание на Надзорния съвет, за да видя какви са становищата, за да няма решение за подписване на договора ми, добави той.

          На въпрос защо е оттеглил оставката си, след като преди това тя беше депозирана в Народното събрание, Михайлов каза, че оставките на управителя и на подуправителя на НЗОК са били поискани, за да бъде изготвена процедура за избор на нов управител и подуправител, „но това не се случи и се тръгна към разпад на сглобката“. „Оттеглих оставката си, защото тази процедура не се случи. Оставката ми беше подадена, за да може между политическите партии да се договори процедура за избор на управител и подуправител. Това не се случи, а и освен това разбрах, че подуправителят също е оттеглил оставката си предишния ден и отидох да оттегля и моята“, каза още Михайлов.

          Михайлов допълни, че няма притеснения относно предстоящата бюджетна процедура, както и за предстоящите преговори с лекарски съюз за анекс към Националния рамков договор 2023-2025 г.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions