Search Suggestions
      петък, 04.10.24
      14.6 C
      София
      13 C
      Пловдив
      15.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Руските военни започнаха предаването на пленена украинска техника в Донбас (ВИДЕО)

          Руските войски вече прехвърлят пленената украинска техника в Луганската народна република и Донецката народна република. Това съобщиха в понеделник от руското министерство на отбраната.

          „Заловената техника и въоръжение на въоръжените сили на Украйна, украинските националистически батальони и батальони за териториална отбрана, които бяха изоставени, съхранявани в складове бяха изключени по време на специална военна операция, се прехвърлят от въоръжените сили на Руската федерация в части на Народната милиция на Луганската и Донецка народни републики“, се казва в съобщението.

          Според ведомството техниката и въоръжението, както съветско производство, така и доставено от западни страни, след проверка на техническото му състояние и възстановяване, се прехвърлят в поделенията на републиките.

          От Министерството на отбраната припомнят, че по време на специална военна операция подразделения на руските въоръжени сили заловиха голямо количество пленена военна техника на Въоръжените сили на Украйна. Заловената техника и въоръжение, предадени на личния състав на подразделенията на ЛНР и ДНР, ще бъдат използвани за освобождаване на техните територии, съобщиха от руското министерство на отбраната.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions