сряда, 25.09.24
24.8 C
София
27 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Великобритания: Русия опитва да наложи траен контрол в Херсон

      Русия се опитва да наложи „траен контрол и силно политическо и икономическо влияние“ в Херсон, съобщи британското разузнаване. 

      Украинският град Херсон бе превзет от руските войски през месец март и това ще помогне на Русия да заздрави контрола си върху Крим, както и да осъществи нови настъпления на север и на запад, коментират от министерство на отбраната на Великобритания. 

      В рамките на усилията за упражняване на икономическо и политическо влияние в Херсон в дългосрочен план от днес украинската гривна се заменя с руската рубла. За целта е определен 4-месечен период. По-рано в Херсон бе установена руска администрация. Кореспондентката на BBC в Одеса Каралайн Дейвис информира, че има сериозна съпротива сред населението на Херсон да приеме рублата като официална валута. 

      Според сваления кмет на Херсон Игор Колихяев гривната няма да бъде успешно заменена с рублата, тъй като единствената действаща банкова система в района е украинска. 

      Междувременно британските сили за сигурност са поставени в повишена готовност след предупреждение, че Владимир Путин може да изпрати „армия от саботьори“ във Великобритания. 

      Информацията е на „Дейли експрес“, който твърди, че министърът на вътрешните работи на Великобритания Прити Пател е била запозната със заплахата от разузнаването и че сега е засилено наблюдението на пристигащите по летища и пристанища. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ