петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Моди прегърна „скъпия си приятел“ Путин на посещението си

      Взаимоотношенията между Индия и Русия се основават на „взаимно доверие и уважение“, заяви днес в руската столица в Москва индийският министър-председател Нарендра Моди в рамките на предаде Ройтерс. Моди, който е на двудневно посещение, каза още, че оценява лидерската роля на президента Владимир Путин.

      Моди направи обръщение към местната индийска общност при визитата си, първа в Русия за него от пет години насам. Посещението му съвпада със започващата днес среща на върха на НАТО в американската столица Вашингтон, на която се очаква водещата тема да бъде конфликтът в Украйна. От друга страна високопоставен служител на индийското Министерство на външните работи обяви миналата седмица, че времевото съвпадение на двете събития не е знак, като се има предвид, че календарът на проявите с участието на Индия и Русия е изготвен отдавна.

      „Всеки индиец приема Русия за приятел на Индия в добро и в лошо“, заяви Моди. „Отдадеността в нашите взаимоотношения е била поставяна на изпитания безброй пъти и винаги е излизала силна“, каза още индийският министър-председател, като приветства за това „скъпия си приятел“ Путин.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ