сряда, 25.09.24
15 C
София
14 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Азиатски мурафети

      Добре, де, не се ли замисляте?

      Ердоган/Давутоглу крънкат от ЕС пари, за да задържат (лъже)бежанците. Уж. Били вече 2.7 млн. И заплашват, че ако не ги получат, ще ги пуснат.

      Само, че, знаете ли какво?

      Ами те и сега ги пускат. Организирано, със съдействито на турската държава от А-Я.

      Я се замислете – ако ЕС плати (а ЕС ще плати, и не 1 път, а много пъти), има ли интерес Ердоган/Давутоглу да спазят уговорката, и да не ги пускат?

      Ами нямат. Имат точно обратния интерес: да ги пускат, като преди това им задържат не само паспортите, но и им «изкупуват» недвижимото имущество – най-вече земи, и къщи, и особено, ако са пригранични, или не далече от гранцата с днешна Турция.

      Какво се очаква от 01.06.2016?

      Правилно – съгласно договорката Давутоглу-Меркел – Турция (турски граждани) ще имат право безвизово да нахлув…пардон, да влизат в ЕС. Като първата територия от ЕС, след Турция, е…да, географсканеизбежност – България!

      Кой и как казва – кои са граждани на Турция?

      Правилно: турския паспорт, тескерето, пашапорта, дето се вика.

      Кой може да организира отпечатването на колкото трябва милиони, даже десетки милиони турски паспорти?

      Правилно: Ердоган-Давутоглу. Представете си, че сте на тяхно място, и с цената на един указ-заповед-подпис разпоредите отпечатването на няколко десетки милиона хартийки, срещу които получавате:

      • земи, недвижимости, и други ценности от тези, които наричаме лъжебежанци;
      • освободени съседни територии с документи за собственост на тези имущества на името на турски граждани;
      • своя подконтролна пета колона в България, Германия, и която си поискат страна от ЕС;
      • средство за шантаж и крънкане на още милиарди…всъщност, десетки милиарди;
      • формална законоидност – ние пускаме «турски граждани», а се бяхме разбрали да не ви пускаме само «бежанци», нали така?
      • пълна безнаказаност – този номер не може да бъде разобличен официално. И даже и да бъде, какво ще им направят на Турция Германия, България, или които и да са от ЕС? Ще изкажат остра протестна нота? Ще им пратят войски, за да ги накажат? Ще ги глобят? Дайте да не се шегуваме толкова неудачно.

      Сега, щяхте ли да устоите на изкушението да направите точно така, както:

      • САЩ одобрително намигват, и даже подсказват;
      • диктуват вашите лични, и национални интереси?

      Ами и аз така си мисля.

      Напомням: демографския резервоар, откъдето Ердоган/Давутоглу могат да черпят «бежанци» е от над 450 млн народ, почти колкото ЕС. Не 20%, 10%, даже 5% от тях да искат да заминат за ЕС (а искат доста повече от 20%), Турция, чрез Ердоган/Давутоглу държат ключа за лелеяния ЕС, с турските тескерета, отпечатвани при определени условия, и връчвани на турско-българската граница.

      Това, че Ердоган/Давутоглу лъжат, и мамят Европа, и всички останали, си е в реда на османската традиция. Защо трябва да се спазват дадени обещания, и уговорки, когато нарушаването им е толкова приятно, изгодно и безнаказано?

      България ли? На кой от изброените му пука изобщо за България? Турция си я получава чрез това упражнение без никакъв проблем, почти законно.
      Влизат агите с твърдите и тлъсти пачки с долари, официално, през КПП Свиленград (което вече даже не е митница) и си купуват бивши български предприятия. Ако в Истанбул плащат 400-500 евро на работничките, и по 20-30,000 евро наем зат помещенията, в България работничките получават същото в лева, за месечния наем се корумпира местния кмет, за да «приватизират» нужния сграден фонд, и «чуждестранният инвеститор» създава предприятие с 2000-3000 работника. Българи, но вече завинаги заробени.

      А кметът…следващият път кметът се назначава направо от агата. Защото, когато имаш 1-2-3 предприятия в град като Харманли, Димитровград, или даже Пазарджик, следващите кметски избори са чисто твои. Печели ДПС, ДОСТ, или направо Турция, въпреки, че населението за известно време все още ще е повечето българско. Над фабриките ще се веят знамената на ЕС, България (още известно време), и на Турция (задължително), а само след 20-30 години от трите знамена ще останат 2, или само едно. Българското ще изчезне първо. Турското ще остане със сигурност. Не само над фабриката. Може и след 5 години.

      Въпроси?

       

      Още по темата:

      КРАЯТ НА ЕВРОПА, НАЧАЛОТО НА ЕВРАБИЯ

      КРАЯТ НА ЕВРОПА, НАЧАЛОТО НА ЕВРАБИЯ-2

      КРАЯТ НА ЕВРОПА, НАЧАЛОТО НА ЕВРАБИЯ-3

      МЕСТАН, ДОГАН, ЕРДОГАН, ЧАВУШОГЛУ… ОРИЕНТ ЕКСПРЕС

      МИТНИЦА СВИЛЕНГРАД СЕ МЕСТИ ИЛИ «ОПЕРАЦИЯ РУМЕЛИЯ» ЗАПОЧВА

      ПОСЛЕДНАТА БЪЛГАРИЯ, 12 БЕЗ 5

      ЗА ДОСТ, И LLR

      _____

      Автор: Пламен Пасков

       

       

       

       

       

      _____

      Още от Пламен Пасков в Евроком

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ