Великден е, а една от най-търсените стоки на пазара е традиционния козунак. Великденският сладкиш се предлага на пазара на цени от 2.00 – 20.00 лева. Върху качеството обаче липсва контрол, според председателя на Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева. „Белият“ бизнес може да бъде разпознат по няколко прости показатели. Козунакът, чиито производител е неясен, може да крие огромни рискове за човешкото здраве. Търсете името на производителя, за да може в случай на проблем да подадете сигнал до съответните органи.
В тази гръцка пекарна в центъра на София ни посреща управителят Анелия Груева. Тук гарантират, че предлаганите козунаци са истински. Цената е 7 лева за натурален козунак и 10 лева за такъв с шоколад, а козунакът тук е балкански, с интернационални съставки.След продължително омесване и оставяне на тестото да втаса няколко пъти, е време да видим крайния резултат.
Изборът на козунак оставяме на вас, но не забравяйте, че вкусът и ароматът на качественото печиво са незаменими.