Search Suggestions
      неделя, 17.11.24
      Search Suggestions

          Какво да ядем, за да не се разболяваме

          През зимния сезон, когато температурните амплитуди са големи, имунната ни защита често е подложена на риск. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ проф. д-р Донка Байкова.

          „Зимният период не е подходящ за ограничаване на храненето. Същевременно приемане на свръхколичества храна води до изключване на имунната защита“, коментира д-р Байкова.

          Професорката препоръча засилена консумация на плодове и зеленчуци, които помагат на имунната система през зимния сезон.

          Тя добави, че приемът на витамини А, Е, С и Д също са от полза на защитните механизми на човешкия организъм, а от минералите особено полезни са селен и цинк.

          Освен зеленчуци и плодове, консумацията на млечни и продукти също е много полезна по това време на годината, каза още д-р Байкова.

          При вирусна инфекция специалистите препоръчват да се избягват пържени, мазни и трудно смилаеми храни.

          Особено вредни са храните с т.нар. Е-та, тъй като особено през зимния период организмът няма способности да преработва тези вещества, коментира професор Байкова.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions