София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

СТРОЯТ 16 НОВИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СОФИЯ

Фандъкова инспектира строежа на ново детско заведение в кв. „Надежда“

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Общо 16 нови детски градини ще бъдат построени в столицата през тази година. Това съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова по време на на инспекция на градина в район „Надежда“. Тя се надява, че по този начин ще се преодолее чувствително недостикът на места по детските градини.

През миналата година са били построени 19 детски заведения. Кварталите, които тази година ще се сдобият с нови детски градини са „Панчарево”, „Кремиковци”, „Илинден”, „Изгрев” и други по-отдалечени от централната градска част квартали, но проблемите с местата остава валиден за града като цяло.
Новата детска градина, която се строи в район „Надежда” се състои от 2 надземни етажа, сутерен, плувен басейн, салон и външни детски съоръжения за игра. Общата площ на терена е 6 172 кв.м.Тя ще се състои от осем групи за деца - шест градински и две яслени. Тя ще бъде готова в края на месец февруари.
С нея и с още една детска градина в ж.к. "Свобода" се очаква недостигът в район "Надежда" да бъде почти преодолян, заяви още кметът.