София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Алекс Перейра с пореден фамозен нокаут

И двамата бойци стъпиха в двубоя с две седмици предизвестие

2 дниДруги 123 Симеон Кисьов

Алекс Перейра надделя и в реванша срещу Иржи Прохазка.

И двамата бойци стъпиха в двубоя с две седмици предизвестие. Резултатът бе същия като в първата среща между двамата. Ето как се разви ММА дуелът:

Рунд 1: Претендентът започна по-агресивно. Прохазка зае центъра на клетката и започна да пресира съперника си, също както правеше в началото на първия двубой помежду им през 2023-а. Чехът допусна ляво кроше в брадичката, но го понесе добре и не помръдна. Перейра разчиташе на контраатаки с десен прав, както и на неговите отличителни ритници в прасеца. Точно със сигнала за края на рунда Прохазка понесе още едно ляво кроше и този път падна на земята. Чехът се изправи и се възстанови в рамките на почивката от една минута.

Рунд 2: Още с първите удари Прохазка падна отново на земята. Перейра се нахвърли върху него и го засипа с удари на земята. Хърб Дийн нямаше друг вариант, освен да се притече на помощ на Иржи и да сложи край на двубоя. Завършващата комбинация започна с ритник в главата на Прохазка.

След битката Перейра заяви, че би искал да се пробва да спечели и пояс в трета категория в UFC. Поатан поясни, че ако феновете искат да го видят в битка в тежка категория, то той ще премине в по-високата дивизия.