София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Лудогорец се завърна на върха

Разградчани и Ботев (Враца) зарадваха феновете с добра игра

3 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Лудогорец победи Ботев (Враца) с 2:1 в среща от 14-ия кръг на efbet лига в интригуващ мач с опасност и пред двамата вратари.

Двубоят започна с няколко възможности за домакините в първия четвърт час. В 16-ата минута разградчани все пак стигнаха до гол, макар дело на играча на Ботев Венцислав Керчев, насочил топката в собствената си врата (1:0).

Няколко минути по-късно врачани изравниха с попадение на Педро Лагоа (1:1). Лудогорец успя да се оттегли с аванс на почивката с попадение на Жозуе Са в 32-ата минута (2:1), а в 35-ата Елвис Ману удари гредата.

Втората част започна с добра възможност за гостите и появилият се на полувремето Юлиан Нвнов се размина с изравняването, след като топката срещна страничния стълб при негов удар.

След 60-ата минута Лудогорец отвърна с натиск, довел до няколко пропуска пред вратата на Ботев (Враца), но не се стигна до нов гол.

Разградчани се върнаха на върха в класирането на две точки и мач по-малко от Локомотив (Пловдив), докато Ботев (Враца) е на осмо място с 15.