София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сребърен медал за Краси Анев в преследването на Европейското първенство

Отлично постижение

6 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

В календара за третия състезателен ден от тазгодишното Европейското първенство в Риднау (Италия) са записани преследванията при двата пола. Мъжката надпревара вече приключи и е ясно разпределението на медали.

 

Краси Анев се представи отлично през днешния ден и спечели втори медал за България от шампионата на стария континент. Биатлонистът от Самоков беше единственият състезател, който повали всички мишени на рубежа и това беше достатъчно за да грабне сребърното отличие.

 

Това е 8-ми медал за Краси Анев от Европейски първенства при мъжете и общо 12-ти като добавим и отличията в по-ниските възрастови групи. 

 

Александър Логинов защити титлата си от миналата година в преследването. Руският състезател сбърка да пъти, но беше много бърз по трасето и това му подсигури победата.

 

Евгений Гараничев стартира от незавидната 19-та позиция и завъртя три наказателни обиколки в хода на състезанието. Класата на руснака си каза думата и той успя да спечели бронзовото отличие.

 

Още двама българи имаха право да участват в преследването. Владимир Илиев направи много грешки и се отказа след третата стрелба, а Антон Синапов въобще не стартира.

 

Надпреварата пропусна и златният медалист от спринтовата дисциплина Андрейс Расторгуевс от Латвия.