София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

6-те спортни събития с най-високи парични наградни фондове

Формула 1 се нарежда на престижното второ място

3 годиниСпортни 20 Ивана Иванова

Спортът е единственото място, където човек не само успява да премине границите на възможностите си, но ако добавим думата "професионален", започваме да говорим за стойности, които изпращат шампионите директно в клуба на милионера. Нека се запознаем малко по-обстойно с всички спортни дисциплини, които са особено щедри в паричните награди.

6.Едва ли има по-красив спорт от конните надбягвания. Човекът и животното могат да направят чудеса, а ако насочим вниманието си към Саудитска Арабия, откриваме веднага така наречената Саудитска купа. Наградният фонд за това състезание е 20 милиона долара, а първото място се оценява на сумата от 10 милиона долара. Точно това ни показва още една специална и красива възможност - да се насладим на истинските предизвикателства и да бъдем част от големите спортни състезания

5.Тенисът е спорт с огромни традиции в историята на човечеството, тук станахме свидетели на доста приятни изненади, които по един или друг начин ни показаха, че човек има невероятна сила. Сервизите летят със скорост над 100 км/ч, а една среща може да продължи до няколко часа. US Open награждава атлетите с награден фонд от близо 57 милиона долара - това е и най-голямата награда в историята на спорта. А победителят взима сумата от 3.7 милиона долара.

4.Американците обичат бейзбола и точно по тази причина ще заявят, че световните серии на този спорт, макар и да се играе предимно и само в САЩ, осигурява награден фонд от близо 66 милиона долара. През 2018 г. Червените лисици от Бостън са успели да вземат награда от 31.7 милиона долара, докато Лос Анджелис Доджърс са успели да вземат 21.2 милиона долара.

3.Един боен спорт влиза в тази класация и това е добре познатият бокс. През годините всеки говори за милиони долари, но човекът с най-много печалби остава Флойд Мейуедър. Парите в този спорт идват директно с помощта на различните платени предавания. Освен това почитателите на този спорт спокойно могат да правят и различни прогнози с помощта на оператора PalmsBG, който предлага много сериозни възможности за поставянето на спортни прогнози.

2.Формула 1 се нарежда на престижното второ място, защото тук ще открием спонсорство, за което много други дисциплини само си мечтаят. Очаквано, когато се повиши инвестицията, веднага ще видим и повишаването на наградите. Според изчисленията, конструкторът може да вземе около 150 до 200 милиона долара, като част от тази сума отива директно за пилотите. Рискът тук не е малък, след като забележим и наличието на различни спортни предизвикателства, идващи в този момент.

1.Шампионска лига остава на върха на най-добре платените спортни дисциплини. Причината се крие във факта, че колкото повече зрители има един спортен турнир, толкова по-високи са и приходите. Според направените изследвания, сумата се равнява на нещо от рода на близо 80 милиона евро за победителя. През 2019 г. Ливърпул прибира около 19 милиона евро, но най-вероятно сега наистина ще настоява да се бори много повече за титлата, след като приходите стават много по-високи. Днес шампионът най-вероятно ще прибере сумата от близо 80 милиона евро.