София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Математиката в спортните залози - какво трябва да знаем за нея?

Неслучайно ще открием, че именно тази наука има много общо със спортните залози

3 годиниСпортни 27 Ивана Иванова

Математиката е наука, която не е за всеки, но онзи, който я владее, може да се смята спокойно и за непобедим. Неслучайно ще открием, че именно тази наука има много общо със спортните залози. Необходимо ни е малко внимание и точни изчисления, за да превърнем всяка спортна прогноза в успех, но най-важното е, че фактите не се интересуват от чувства и дори и да разполагаме с особена спортна принадлежност, тя няма да ни се отплати, колкото и да искаме.

Как работят спортните залози? Нека започнем с факта, че винаги има една губеща страна. Да кажем, че феновете на двата отбора поставят еднакъв залог - по 10 хиляди за победа. Победителите получават своя залог, както и печалба спрямо коефициента, а губещите не получават нищо. Печалбата на оператора е част от направените залози на губещите. Ако се чудите защо има такса за кеш-аут, това е точно по тази причина, за да се осигури печалбата на победителите.

Колко точно трябва да играем, за да излезем на печалба? Според изчисленията, трябва да имаме 50% успех, за да успеем да превърнем хобито си в печелившо. Тези изчисления обаче идват за традиционните залози, в които маркираме краен победител. Имаме и много други опции за повишаване на сумата. Трябва да добавим и още една подробност - дали залагаме на фаворити или имаме усещане, че даден отбор или атлет ще обърне класацията. Ето защо редица анализатори ще потвърдят, че най-доброто начало е да правим по-сигурните залози, макар и в началото те да не са толкова разплащащи се.

Ако не избираме фаворитите, тогава трябва да направим един много важен анализ, за да излезем победители в тази преценка. Нека започнем от факта, че букмейкърите рядко грешат, все пак те са в тази индустрия много по-дълго и от най-големите професионалисти и имат много точен усет за всяка игра. Изненадите не са рядко срещани. Ако все пак искаме да дадем воля на чувствата си, най-добрата препоръка е да залагаме на един такъв отбор и на още няколко фаворита, които евентуално да покрият загубата, впрочем изборът ни трябва да е винаги умерен и разпръснат, а добрата новина е, че всеки букмейкър предоставя сериозно разнообразие в това отношение. Ако разгледаме малко по-сериозно поставения рейтинг за Уинбет от Нострабет, веднага ще забележим наличието на разнообразни спортни дисциплини, както и широк спектър от лиги и първенства. Всяко от тях има специфики и няма как да бъдем успешни, ако не сме обърнали малко повече внимание на детайлите и подробностите - именно те накланят везните в положителна посока. Винаги има на какво да заложим.

Всеки един истински фен знае, че когато любимият отбор е домакин, шансовете за победа се повишават, понякога минимално, понякога значително по-сериозно и точно това ще ни накара да открием много и най-различни възможности за успех. Въпросът винаги е: колко голямо е предимството на домакините? Статистиката показва, че важните мачове винаги се печелят от домакините, но всяко правило има изключение, както можем да се досетим.