София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Секцията с виртуални спортове на бет365 впечатлява с разнообразие

Конкуренцията на букмейкърския пазар се повишава постоянно, а хазартните оператори се опитват да привлекат абонати чрез различни и увеличаващи се като бройка опции

1 годинаСпортни 20

Конкуренцията на букмейкърския пазар се повишава постоянно, а хазартните оператори се опитват да привлекат абонати чрез различни и увеличаващи се като бройка опции. В началото преди години можеше да се залага само на краен изход на определени мачове, след това влязоха варианти като брой голове, корнери, точен резултат, прогноза за шампион, кешаут и други. Постепенно навлязоха и казино игрите, а компании като бет365 bg, например, въведоха и още интересни предложения сред които прогнози за политически и кино събития, виртуални и електронни спортове. Със сигурност развитието няма да спре дотук и се очаква в близко бъдеще да има още по-разнообразни опции.

Виртуалните спортове в английския бранд набират все по-голяма популярност в последните години. Като цяло те представляват компютърна симулация на популярни спортове, имат много добра електронна графика, взаимствана от модерните игри, която изобразява провеждане като това на реалните събития. По време на пандемията тези дисциплини се конкурираха и с някои от най-очакваните eSports събития през годината, които също бяха предпочитани от абонатите. Причината бе, че тогава почти никъде по света не се играха спортни състезания и това бяха заместителите на реалните събития. Също така те се провеждат по време на цялото денонощие - дори в часове, в които няма други интересни двубои.

В Bet365 можем да намерим над 10 вида виртуални спортове, което е може би най-богатото меню спрямо останалите конкуренти. Сред тях са футбол, тенис, дартс, моторни спортове, спидуей, американски футбол, колоездене, тротинг (надбягване с коне и каляски), хрътки, конни надбягвания и крикет. Самите състезания продължават между две и пет минути и предлагат повечето от актуалните опции, които ги има и за реалните двубои. Между събитията има определен период, в който да се поставят прогнозите. Някои от предлаганите неща са уникални за страната и не се срещат по други лицензирани оператори в България. Пазарите са разнообразни за всеки един мач и са почти същите като тези, които се предлагат и при реалните. За всички състезания е предвидена перфектно разработена платформа с отлично следене на състезанието, посредством анимирана графика, както и статистика. Има и информация за предишни резултати, на която можете да се позовете преди да поставите залог. Важно е да уточним обаче, че тези дисциплини се управляват изцяло от компютър, така че резултатите не подлежат на някакъв физически фактор и е добре да се съобразите с това преди да решите каква прогноза да поставите.

Ако погледнем футбола например, ще видим, че тук има няколко различни първенства като Световно, Висша лига и Супер лига. Характерното е, че имената на отборите не са на реални клубове, но ги наподобяват, като например Стоук Юнайтед, Суонзи Джакс, Мюнхен, Париж Сити, Мадрид Хуниорс, Макаби Старс и др. Също така можем на всеки сблъсък да прогнозираме опции като краен изход, двоен шанс, брой голове, картони, точен резултат, азиатски хендикап, двата отбора да отбележат, най-резултатно полувреме и други. Ако разгледате секцията с крикета, там имате възможност да прогнозирате победител, брой четворки, брой шестици, общо баундърис в мача, метод на първо отстраняване и др. В тениса пък можем да прогнозираме победител, точен резултат и брой точки.

Със сигурност интересът към виртуалните спортове ще накара развиващите се букмейкъри да им обърнат по-голямо внимание и скоро можем да очакваме още различни дисциплини в тази секция.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!