София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Меркел с Нобелова награда

Награда за приноса й за развитието на тези страни

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Обичам историческата памет да се пази. Премиерите идва и си отиват, но държавите остават. С тези думи премиерът Бойко Борисов започна речта си по време на конференцията "Диалог със Западните Балкани".

Създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа. Всички евролидери се отзовага и приеха срещата, която ще се проведе днес в София.

"Това се дължи най-вече на германския канцлер Ангела Меркел, която след време не знам дали ще вземе Нобелова награда, но ще получи награда за приноса, който отдава за развитието на Западните Балкани. Бавничко и с диалог, методично и капка по капка всички се съгласиха и до един ще присъстват на съвета. Надавам се и колегите Заев и Ципрас да приключат със спора за името на Македония. Не им даваме акъл - само се надяваме", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Помагайте ни, че ако ние на Балканите не си помогнем сами, то и Господ няма да ни помогне. В края на крайщата всичко си зависи от нас", обърна се Борисов към евролидерите.