Гледай
на живо

45 млн. долара дарения за кампанията на Тръмп

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември 2020 година

45 млн. долара дарения за кампанията на Тръмп Американският президент Доналд Тръмп вече е събрал почти 41 милиона долара за кампанията си за преиз... thumbnail text

Американският президент Доналд Тръмп вече е събрал почти 41 милиона долара за кампанията си за преизбиране на изборите през 2020 година, информира Блумбърг.
Според съобщението само за три месеца от 2019 г. държавният глава е получил 30 милиона. В същото време 99% от даренията са били $ 200 или по-малко, а средната сума е около 34 долара.
45,8 милиона е събрал националният комитет на Републиканската партия, който ще подкрепи Тръмп. Така президентът вече има 82 милиона долара. Тази сума надвишава приходите на общо осемте кандидати от Демократическата партия. Националният демократичен комитет и няколко други кандидати, които вече са започнали да набират средства, все още не са разкрили получените суми.
В същото време Тръмп продължава да набира средства за кампанията и от големи спонсори, отбелязва Блумбърг. През април са организирани две събития в Сан Антонио и Лос Анджелис. Най-скъпият билет за тях струва 150 хиляди долара и дава право на закупилия ги да присъства на кръгла маса с участието на президента.
Асошиейтед пресс пише, че Тръмп не е похарчил нито стотинка от собствените си спестявания в кампанията за 2020 година. През 2016 г. в по-голямата си част той самият финансира кампанията си.
Президентските избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември 2020 година. Началото на предизборната кампания ще се проведе през февруари същата година, когато републиканците и демократите ще започнат да избират делегати на национални конгреси.