София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

500 наркозависими избягаха от комуна във Виетнам

Броят на наркозависими във Виетнам е над 200 хиляди

7 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Повече от 500 души, страдащи от наркотична зависимост, са избягали от център за принудителен рехабилитация, разположен в провинция Донган в южната част на Виетнам. Според VNExpress на новинарски портал в Инцидентът е станал в нощта срещу понеделник.
Преди да напуснат сградата пациентите са унищожили голяма част от мебелите в стаите и са неутрализирали охраната. Повечето от задържаните в болницата са студенти. До сутринта полицията е успяла да залови и да върнат в центъра за рехабилитация около 150 бегълци, търсенето на останалите продължава.
Информационният портал отбелязва, че избягалите пациенти са разбили витрини на магазини, разположени в близост до клиниката и прозорците на спрели коли на пътя, искайки пари от шофьорите.
В страната се практикува принудително лечение на граждани, пристрастени към наркотиците, информира ТАСС. Според официалната статистика през последните години броят на употребяващите наркотици е достигнал 200 хиляди и продължава да расте бързо.