София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

A1 подари мартеници на децата в програмата „Научи се да караш ски”

Малките скиори получиха и подаръци от компанията

5 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Специално за 1 март А1 реши да изненада участниците в програмата „Научи се да караш ски”. Малките скиори, които участваха в традиционното състезание по гигантски слалом на Витоша, получиха мартеници и още много подаръци от компанията.

За поредна година А1 е генерален партньор на инициативата, която насърчава най-малките у нас да се научат да карат ски. В 11-ото издание на социално-насочения проект на БФСки и Министерството на младежта и спорта участват 2 253 деца от Банско, Самоков, Смолян, Чепеларе, Берковица, Плевен, Смолян, Благоевград, София, Кюстендил и Пловдив. Програмата е предназначена за деца от I до IV-ти клас, като досега участие в проекта са взели над 25 000 малчугани.

А1 е генерален спонсор на Българска Федерация Ски, като от 2009 г. насам неизменно подкрепя всички състезания от Световната купа по ски и сноуборд, които са се организирали у нас. В последното от тях, което се проведе преди броени дни в Банско, А1 забавлява феновете на зимните спортове със специална FUN зона с интерактивни игри и много награди.

Освен с подкрепата си за БФСки, А1 допринася и за създаването на още по-добри условия за зимен спорт у нас. За да бъде в помощ на своите клиенти, които обичат планината и ските, още през миналия сезон А1 внедри 4.5G мрежа във всички зимни курорти. Тя позволява на жителите и гостите в планината да ползват по-бързи скорости на мобилен трафик, достигащи 150 Мbps.