София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ал. Йорданов: ЕНП е антикомунистическо християнско семейство

В една по-обединена Европа България ще се чувства по-стабилна

пропускане
5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Аз приветствах решението за моята кандидатура и самото сключване на споразумението между ГЕРБ и СДС. От години призовавам за обединение на дясното политическо пространство. Това не е политически каприз. Това заяви Александър Йорданов в интервю за обществената телевизия. 
Много партии има, които се орпеделят като десни, но СДС е символ на противопоставянето на тоталитарната комунистическа система.
Ако до преди 10 години политическите противници на ЕС бяха отвън, сега те са вътре и разчитат на разделението на националните политически сили. Колко по-разделени са политическите партии във всяка една държава, толкова се очаква да се развали самият ЕС.
Йорданов даде за пример случващото се във Великобритания, където Брекзит внася хаос.
Сега е сигурно, че тези, които ще гласуват за СДС, техният глас ще бъде зачетен в ЕС и ще закрепи дясно-центристката партия.
Нито СДС се е сляла в ГЕРБ, нито сме коалиция.
В една по-обединена Европа България ще се чувства по-стабилна.
От 30 години говоря само това, което мисля. В случая съм убеден, че обединението на демократичните сили е за доброто на страната ни и по този начин помагаме на това антикомунистическо християнско семейство, което е партията на ЕНП.