Гледай
на живо

Албена - европейски курорт на спорта

Градът става домакин на пет първенства на Стария континент

Албена - европейски курорт на спорта Албена става европейски курорт на спорта. От началото на април до края ноември градът ще посрещне в ... thumbnail text
Албена става европейски курорт на спорта. От началото на април до края ноември градът ще посрещне в рамките на програмата пет първенства на Стария континент, като общият брой  спортни събития за сезона са над сто.
 
Богатият календар се допълва от редица други мероприятия, както на ниво професионален спорт, така и от турнири за аматьори. Широк интерес се очаква да предизвикат  още две събития.
 
Организаторите вярват, че събитията ще утвърдят града освен като прекрасно място за отдих и ваканционен туризъм и като спортна дестинация, предлагаща силни емоции и фокусираща се върху здравословния начин на живот.
 
Припомняме, че на официална церемония в Европейския парламент  през декември миналата годината Албена  получи приза Европейски курорт на спорта за 2019-та година. Наградата е  първа в историята  на номинациите  за европейски градове и региони на спорта.