София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Албена - европейски курорт на спорта

Градът става домакин на пет първенства на Стария континент

пропускане
5 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Албена става европейски курорт на спорта. От началото на април до края ноември градът ще посрещне в рамките на програмата пет първенства на Стария континент, като общият брой  спортни събития за сезона са над сто.
 
Богатият календар се допълва от редица други мероприятия, както на ниво професионален спорт, така и от турнири за аматьори. Широк интерес се очаква да предизвикат  още две събития.
 
Организаторите вярват, че събитията ще утвърдят града освен като прекрасно място за отдих и ваканционен туризъм и като спортна дестинация, предлагаща силни емоции и фокусираща се върху здравословния начин на живот.
 
Припомняме, че на официална церемония в Европейския парламент  през декември миналата годината Албена  получи приза Европейски курорт на спорта за 2019-та година. Наградата е  първа в историята  на номинациите  за европейски градове и региони на спорта.