София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Александър Симов: ГЕРБ нямат социална политика

По думите на депутата бюджетът, гласуван вчера за НЗОК, е стара претоплена манджа

пропускане
4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

ГЕРБ нямат социална политика. Това коментира специално за телевизия Евроком депутатът от БСП за България Александър Симов по повод смяната на вече бившия министър на труда и социалната политика Бисер Петков с Деница Сачева.

„ГЕРБ нямат политика в нито една сфера, но тяхната катастрофа в социалната сфера е най-очевидна. Раздаването на пари през прозореца на джипа не е социална политика. Имаме огромен срив във всички социални дейности“, коментира още депутатът.

Според Симов промяната на един министър с друг няма да промени начина на водене на политиката на социалното министерство.

По думите на депутата бюджетът, гласуван вчера за НЗОК, е стара претоплена манджа, неудовлетворяваща исканията на медицинските работници.

„От БСП се опитахме да внесем редица подобрения в бюджета, но осъзнавахме, че това с ГЕРБ и ще отхвърлят всичко с желязна пета. Това е бюджетът на голямата лъжа, защото в него дори и това, което Бойко Борисов обеща на сестрите, просто го няма“, заяви Александър Симов.