София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ангелкова: Всеки има роднини, майка и баща, дядо и баба

Приемах всичко на шега, но сега започна да ме безпокои

5 годиниПолитика 42 Боряна Райчева

Ясно съм деклрарирала собствеността и имотите, които притежавам. Ясно съм деклрарирала какви са средствата за придобиването на тези имоти. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на специално свикан брифинг след обвиненията на Валери Симеонов, че още един действащ министър е с жилище на преференциални цени. 

Ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам. Ние сме правова държава и нека оставим органите да си свършат работата, призова Ангелкова. 

В началото приемах всичко на шега, но сега определено започна да ме безпокои. Същата къща е собственост на родителите на съпруга ми от 2006 година.

Всеки има роднини, майка и баща, дядо и баба. Трябва ли на следващия брифинг, който давам, да обяснявам, че не живея в тази и онази къща, попита риторично тя. 

Припомняме, че по-рано през деня бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви:

Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията.

Става въпрос за един доста луксозен имот, който се обитава с години и за който има публикации в медиите.