София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арестуваха мъж пребил 8-годишно момче в с. Обручище

Детето е физически стабилизирано, ще посещава психолог

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

65-годишен бивш миньор пребил 8-годишно момче в гълъбовското село Обручище. Случаят е отпреди няколко дни и се разиграл на детската площадка.

8-годишният Галин бил на детската площадка в селото и чакал приятелите си, когато 65-годишният Иван Райков заобиколил мястото и го нападнал в гръб.

Детето е физически стабилизирано, но според баба му намесата на психолог е нужна.

"Докаго Галин си стои на люлката, той го хваща за тениската, тръшка го на земята и започва да го налага с юмруци по главата. Съсед е станал свидетел на побоя и се е развикал да спре”, разказа бабата Генка Сербезова.

Галин се прибрал разтроен, оплаквайки се от болки в сърцето и главата. Близките му го откарали в Бърза помощ в Стара Загора с хематоми. Тогава дядото подал сигнал в полицията. Побойникът обаче се барикадирал в къщата си.

Близо два часа продължили преговорите, докато най-после пенсионерът решил да се предаде, при опит да му бъдат поставени белезници, обаче, отново станал агресивен и се наложило употребата на помощни средства.

Днес е бил направен обиск в жилището на задържания, оказало се че в стаята където се укрил има заредена с патрон в цевта руска винтовка с още три боеприпаса. Пак там имало въздушна пушка, пет ракети за газово оръжие и дузина патрони.

На бившия миньор е наложена мярка "постоянен арест".