Гледай
на живо

Арестуваха организатора на кучешките боеве

Законът предвижда наказание от 5 години затвор

Арестуваха организатора на кучешките боеве След арестите на 58 човека, които са били свързани с незаконните кучешки боеве в землището на Панчар... thumbnail text

След арестите на 58 човека, които са били свързани с незаконните кучешки боеве в землището на Панчарево, при които бяха иззети и настанени в специален приют и 9 от кучетата, служители на приюта споделиха, че "питбулите вече излизат от мода". 

По техни наблюдения тази порода все повече се замества от средноазиатската овчарка, развъждана и изнасяна основно от бившите съветски републики. 

"Питбулите, дори когато са крадени, се използват за спаринг партньори и са настроени изключително приятелски към хората. Те не проявяват агресия към тях, дори когато са обучавани за боеве", заявяват служители на приюта. 

Оказа се, че четириноги "гладиатори" са пускани в сражения не само на дървените арени в гористата местност над язовир "Искър", но и в района на Шишмановския манастир край Ихтиман. 

Пред Нова телевизия зам.-шефът на ОД на МВР - София, Юри Николов, каза, че "едно лице вече е задържано и в дома е извършен обиск" като непосредствен организатор на битките с кучета. 

Той уточни, че незаконни са и залаганията, които се движели от 500 до 4000 лв. на бойно куче. 

Предвиденото от закона наказание за организирането на такива турнири е 5 години лишаване от свобода.