Гледай
на живо

Австрия ни поздрави за успешно проведеното председателство

Нено Димов се срещна с австрийския си колега

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с Елизабет Кьостингер, федерален министър на устойчивото развитие и туризма на Австрия. Целта на двустранната срещата, проведена днес във Виена, беше запознаване с извършената работа по време на Българското председателство.

Министър Димов запозна Елизабет Кьостингер с преговорите по проектите на законодателни актове в областта на кръговата икономика, питейните води и емисиите от СО2 от нови коли и ванове. Тя поздрави колегата си за успешно проведеното Председателство, като особен акцент беше поставен върху проведения Форум за екоиновации за качеството на въздуха през февруари в София.

Министър Кьостингер подчерта, че важността на темата за качеството на въздуха е намерила отзвук не само на европейско ниво, като работата по нея следва да продължи и занапред. Особено значение за Австрийско председателство ще бъде провеждането на два политически дебата на предстоящия на 25 юни Съвет на ЕС по околна среда, а именно - по въпросите за качеството на питейните води и за намаляването на емисиите от СО2 от нови коли и ванове.