София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бащата на убития от Полфрийман пред "Евроком"

Освободеният може да не излезе днес заради липса на паспорт

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Бащата на убития от Джок Полфрийман Адрей Монов, Христо Монов заяви пред телевизия "Евроком", че ще изчака да излязат мотивите на Софийския апелативен съд, с които магистратите са решили да пуснат предсрочно Полфрийман на свобода, преди да коментира казуса. по думите му, неговото мнение и това на прокуратурата е ясно, сега трябвало да се чуе другата страна.
 
Малко по-рано днес пък пред "Нова телевизия", адвокат Димитър Марковски коменира казуса, като обясни, че в случая проблемът не трябвало да се търси в съда.
 
"Съдът не бива да е мишена. Съдът се е съобразил с това становище, което е дала администрацията на затвора. Съдът може да не приеме тази препоръка." Според юриста неизлежаното от Полфрийман е фрапантно много. По думите му, в неговата кариера не е имало друг подобен случай. 
 
Междувременно стана ясно, че въпреки решението на съда, автсралиецът може да не излезе на свобода днес, както беше обявено по-рано, тъй като нямал валиден паспорт.
 
По тази причина най-вероятно затворническите власти ще трябва да го  предадат на Дирекция "Миграция" към МВР и той да бъде настанен в някое от специализираните заведения за незаконни мигранти.