Гледай
на живо

Бащата на убития от Полфрийман пред "Евроком"

Освободеният може да не излезе днес заради липса на паспорт

Бащата на убития от Полфрийман пред "Евроком" Бащата на убития от Джок Полфрийман Адрей Монов, Христо Монов заяви пред телевизия "Евроком", че ще ... thumbnail text
Бащата на убития от Джок Полфрийман Адрей Монов, Христо Монов заяви пред телевизия "Евроком", че ще изчака да излязат мотивите на Софийския апелативен съд, с които магистратите са решили да пуснат предсрочно Полфрийман на свобода, преди да коментира казуса. по думите му, неговото мнение и това на прокуратурата е ясно, сега трябвало да се чуе другата страна.
 
Малко по-рано днес пък пред "Нова телевизия", адвокат Димитър Марковски коменира казуса, като обясни, че в случая проблемът не трябвало да се търси в съда.
 
"Съдът не бива да е мишена. Съдът се е съобразил с това становище, което е дала администрацията на затвора. Съдът може да не приеме тази препоръка." Според юриста неизлежаното от Полфрийман е фрапантно много. По думите му, в неговата кариера не е имало друг подобен случай. 
 
Междувременно стана ясно, че въпреки решението на съда, автсралиецът може да не излезе на свобода днес, както беше обявено по-рано, тъй като нямал валиден паспорт.
 
По тази причина най-вероятно затворническите власти ще трябва да го  предадат на Дирекция "Миграция" към МВР и той да бъде настанен в някое от специализираните заведения за незаконни мигранти.