София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Беглецът-убиец на детето в Русе е осъждан два пъти за катастрофи

За втори път убива на пътя

4 годиниКрими 5 Боряна Райчева

76-годишният шофьор на камион, който премаза 5-годишно момиченце в Русе, е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура.
Водачът е обвиняем за три нарушения на правилата за движение, които са довели до смъртта на детето, както и за бягство от местопрестъплението.
Трагедията стана вчера в русенския квартал „Долапите”, на улица „Бяла черква”. 5-годишното момиченце е било с баба си, когато е пресичало кръстовището с улица „Найден Геров”. В същия момент товарният камион, превозващ вар, правел завой. Детето почина на място.
По делото са направени огледи, иззети са веществени доказателства, изискани са справки и са разпитани свидетели. Назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза.
От прокуратурата съобщиха, че задържаният мъж с инициали П.С. е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия. Първия път е причинил смъртта на друг човек, а при втория инцидент пострадалият е получил наранявания, определени като средна телесна повреда.
За сегашното му обвинение законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 15 години и лишаване от право да управлява МПС.
Разследването по делото продължава и се прави от разследващ полицай в Областната дирекция на МВР – Русе.