София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бенчев се явява в следствието днес

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение

6 годиниПравосъдие 5 Боряна Райчева

Днес прокуратурата повдига обвинение на бургаския бизнесмен и общински съветник от групата на БСП Бенчо Бенчев. Това трябваше да стане вчера, но адвокатът на Бенчев се оказа болен.

Срещу бизнесмена се очаква да бъде повдигнато обвинение за укривателство и помагачество на сочения за водач на престъпна група Димитър Желязков – Митьо Очите. Той бе арестуван при акцията по задържането на Желязков в Истанбул, а на името му са били резервирани стаи, в хотела, където бе задържан несебърския наркобос.

С призовка Бенчев се сдоби на 8 август, когато беше извикан в Окръжния следствен отдел в Бургас, за да бъде привлечен под наказателна отговорност за лично укривателство. Тридневният срок, в който той трябваше да се яви в следствието, изтече вчера. Ако днес общинският съветник не се яви в следствието, ще бъде обявен за общодържавно издирване.

Бенчо Бенчев е заплашен от 5 години лишаване от свобода.